E-post/Användarnamn

Lösenord

Registrera dig | Glömt lösenord

Mobergs Möbler

Sålt alt_text

Kontaktinformation


Mobergs Möbler
Handel
9,4

Branscher/Intressen


Handel

Målbild/Omsättning


Upp till 1 mkr 3 mkr 5 mkr 10 mkr

Anställda


Antal anställda: 4

Investerings geografi


Län Västernorrlands län Kommun

Övrigt


Verksamhet:
Ögren & Kroon Möbler & Inredning AB bedriver butiksförsäljning av möbler och inredning. Butiken är belägen i Arnäsvall, c:a 3 km nordväst om Örnsköldsvik. Bolaget erbjuder prisvärda, högkvalitativa möbler och inredning och samarbetar med några av de största leverantörerna inom branschen. Omsättningen per 2013 uppgick till c:a 9,4 mkr med ett resultat efter finansnetto på c:a 0,6 mkr.
Bolagets försäljning sker främst till privatpersoner och till mindre del även företag.
Bolaget har i dagsläget 2 personer (exklusive ägarna) anställda på deltid samt en person som arbetar extra. Samtliga medarbetare har goda kunskaper inom inredning och har en hög servicenivå.
Verksamheten bedrivs i inhyrda lokaler. Lokalerna inrymmer en butiksyta på c:a 820 m2 och kontor på c:a 15 m2.
Bolaget har lång erfarenhet inom branschen och har ett mycket gott renommé bland kunderna. Bolaget står för c:a 17 % av marknaden på orten men det finns stora förutsättningar för att öka marknadsandelarna ytterligare. Bolaget har de senaste åren haft en kontinuerlig ökning av både omsättning och resultat.
Fördelar med förvärvet:
Bolaget har en god lokal förankring och kännedom. Det finns ett stort kundunderlag med många stamkunder.
Butiken har fått en rejäl uppfräschning utan att för den skull ge avkall på charmen som butiken har genom dess rumsindelning och "känn-dig-som-hemma"-känsla.
Personalen har känsla och engagemang för att ge kunderna den allra bästa servicen vilket Bolaget har fått mycket beröm för av sina kunder.
Bolaget tillhör inte någon möbelkedja, vilket har sina fördelar i att Bolaget själv kan påverka och bestämma vilket sortiment de ska erbjuda. Möjlighet finns att erbjuda det bästa från respektive leverantör.
Det finns utvecklingspotential som t.ex. att förstärka närvaron på nätet, utveckla samarbeten med befintliga inredare på orten eller utöva egen homestyling.
Ekonomi:
Vid nuvarande ägares övertagande uppgick Bolagets omsättning till c:a 7 Mkr. År 1 efter övertagandet ökade de nya ägarna omsättningen till 8 Mkr och år 2 ökade omsättningen till 9,3 Mkr.
Bokslutet per 2013 visade på en stor omsättningsökning och på en bra vinst. För närvarande beräknas omsättningen uppgå till drygt 8,5 Mkr per bokslutsdatumet 2014.
För mer information - kontakta Småbolagsknuten

Bilder

Filer

För att kunna ta del av nedladdningsbara filer så måste du vara inloggad.